Montessori mászókák gyerekszobákhoz - miért fontosak, és hogyan töltsenek időt velük a gyermekek?

Egy játszótér a gyerekszobában szinte minden gyermek álma. A Benlemi család készen áll ezt megvalósítani a Montessori játékokkal. Hogyan élvezheti őket gyermekeivel?

Balanční houpačka YupeeA 20.ik század elejétől kezdve a teljes Montessori alternatív oktatási program célja a gyermek spontán kreativitásának felfedezése volt, amint azt a fő mottója is bizonyítja:

„Segíts, hogy magam is megcsináljam.“

Ezt követtük mászókáink fejlesztésében is - YUPEE hinták és a gyermekek számára a TRIΔNGLES egyensúly hidat. Biztos lehet benne, hogy a gyermekei mindig jól érzik magukat a mászókákon, és 100% -os segítség nélkül játszhatnak. Mindkét belső mászókánk kézzel készült, minden szükséges tanúsítvánnyal, mivel megfelelnek a ČSN EN 71-1,2,3,8,9 biztonsági, színek és mechanikai tulajdonságoknak. 

point6

 

Alkalmas mászókák 1 éves kortól

 

Montessori balanční set pro děti TRIΔNGLESIdeális választás kisgyermektől egészen óvodás koráig. Ebben az életszakaszban nagyon fontos, hogy a fejlődést ne hanyagoljuk el és támogassuk, amennyire csak lehetséges. Minden nagyon összefügg egymással, és a motoros készségek fejlődése a beszéd fejlődését is jelenti. 

Gyermekének segítségre van szüksége az egészséges növekedéshez, és csak a megfelelő játékok segíthetnek neki. A hintával 1 éves kortól boldoggá teheti a gyermekét, 3 éves korában aztán áttérhet a TRIΔNGLES egyensúlykészletre, amelyet akár 8 éves korig vehet igénybe.

 
Miért kell fejleszteni a gyermek motoros készségeit?

A motoros készségek az emberi test minden mozgását képviselik. Nemcsak az ülő, gyalogos vagy más végtagmozgások formájában előforduló durva motoros készségekről van szó, hanem a finom motoros készségekről is, amelyek beszédből vagy írásból állnak. Ez egy fontos készség, amelyet felelősségteljesen kell fejleszteni a baba születésétől kezdve, mert egész életében vele fog működni.  

point6

 

Hintázás egészségesen, mosollyal az arcán

A csecsemő születésétől kezdve megtanulja a mozgást és a hozzá kapcsolódó egyensúlyt. Támogassa őt szóban vagy különféle gyakorlatokkal, de egyensúlyi lengés segítségével is. Nagy előnye, hogy a gyermek 3 különböző helyzetben lehet a hintán:

  1. ülni, 
  2. álni,
  3. hintázni álva és ülve is.

žárovkaA Benlemi család tippje:

Ha a gyermek nem használja a hintát, lehetőség van arra, hogy például oldalsó asztalként vagy játszóházként használja. 

 
Majompálya és egyensúlygyakorlat 

Montessori balanční set pro děti TRIΔNGLESA majom pálya szórakoztatóbb lehet a TRIΔNGLES segítségével. Miféle akadályokat készíthet el a gyermek a gyermekszobában, amelyben nemcsak képzeletét, hanem főként motoros készségeit, izmait és gondolkodását is fejleszti? 

  1. Gerenda
  2. Hinta
  3. Egyensúlyi platform
  4. Akár több ezer változatot a képzeleted szerint! Mit alkottak Michal gyermekei a TRIΔNGLES -ből? Nézze meg a galériánkat.

žárovkaA Benlemi család tippje:

A TRIΔNGLES egyensúlyozó játék akár 40 kg -ot is elbír, így könnyen alkalmas a gyermek barátjával való játékra.

 

Gyermeke minden nap játszhat mászókákkal, ami nemcsak szórakoztató, hanem tanulságos is lesz. Engedje meg neki! :-)

Érdekli, hogyan fejlesztheti gyermeke motorikus készségeit? Olvassa el következő cikkünket, amely részletesebben foglalkozik a témával.