Hogyan küzdött meg a 4 éves Rostík az élettel és csatlakozott a miénkhez?

Csehország és a világ helyzetével kapcsolatos negatív hírek az elmúlt évben mindenhonnan özönlenek. Úgy döntöttünk, hogy mindennel szembenézünk, magunk mögött hagyjuk a rossz dolgokat, és ott kezdünk örömet szerezni, ahol szükség van rá.

Olvassa el a 4 éves opavai Rostíek történetét, aki tavaly év végén érkezett a Benlemi család életébe, és legyen Ön is például az egyik őrangyala.

dite

 
Az opavai Rostík története 2016. október 19-én kezdődött

Rostik úgy nézett ki, mint egy egészséges baba az anyja pocakjában. A törés a terhesség 40. hetében következett be, amikor egy rutin ellenőrzés során ultrahangos vizsgálat során árnyékot láttak a fején. Emiatt október 19-én császármetszéssel jött a világra, és harcba kezdett az életéért.

137248685_2857536107831509_8648779578726486581_o

Sajnos VMG-vel született - egy vaszkuláris rendellenességgel, amely csak a lakosság 1%-ánál fordul elő. Ritka betegség, amely az artériák és a vénák között rendellenes ér kapcsolatokat okoz, a kapilláris hálózat teljesen hiányzik. A vénáknak esélyük sincs megbirkózni ilyen vérnyomással, fennáll a megrepedésük és az azt követő vérzés veszélye.

Rostínak többszöri műtét után sikerült túljutnia a legrosszabbon, de még nem nyert. Az epilepszia, az izom hipotenzió és az asztigmatizmus hozzáadódik az érrendszeri betegségekhez. Jelenleg egy fogyatékos gyermekek számára fenntartott, félig szakosodott óvodába jár Opaván, szülei rendszeresen viszik az ostravai Arcadába edzésre, így mindenki igyekszik javítani Rostík állapotán. Önálló mozdulatot továbbra sem tud megtenni, vagy semmilyen módon nem tud aktív lenni, de a szülei nem adják fel, még akkor sem, ha a biztosító alig vagy egyáltalán nem járul hozzá az ellátásukhoz.

Akarsz segíteni a kis Opavain?

Támogatások és járulékok segítségével emelőt kapott a család, aminek köszönhetően Rostíkot nem kell mindennap felvinni szüleinek a 2. emeletre. De ez még csak a kezdet…

rodina-2Ha segíteni akar neki életútján, hogy tovább tudjon edzeni az Ostrava-i Árkádban, el tudjon menni az ajánlott hippoterápiára a bohuslavicei Mirákl központban, és továbbra is használja a prágai EEG Biofeedbacket, akkor ezt egyszerűen megteheti. Rostík bankszámla számja IBAN: CZ2720100000002500501687. Rostíkkal kapcsolatos teljes információ a weboldalon vagy az Instagramon található.

A Benlemi család dolgozói egy hét alatt több mint 12 000 CZK-át gyűjtöttek össze Rostíkék számára, a cég tulajdonosai, Petr és Michal megduplázták az összeget, és az ellátásának javítására összesen 25 572 CZK-át adományoztunk a pénztárban.

Ha lehetőségünk van rá, segítsük egymást. Amíg az emberek barátságosak egymással, a világ még mindig rendben van. Rostíknek és szüleinek sok erőt, és főleg sok szép pillanatot kívánunk a továbbiakban.